RTX-vergunning

Het Rotterdamse Taxikeurmerk (RTX) is per 1 oktober 2013 verplicht voor alle Rotterdamse taxi’s die vervoer willen aanbieden op de openbare weg of op taxistandplaatsen. U komt in aanmerking voor een RTX-vergunning wanneer u in het bezit bent van het SKRT-certificaat (SKRT-certificaat) tevens moet u per 1 januari 2014 zijn aangesloten bij één van de Toegelaten Taxiorganisaties (TTO).

De aanvraag van een RTX-vergunning bij de gemeente Rotterdam wordt door de SKRT voor u verzorgd nadat u het SKRT-certificaat hebt behaald. Op onze website kunt u vinden wanneer de RTX-vergunning (RTX-pas) bij de gemeente Rotterdam voor u is aangevraagd en gereed is. Zodra de RTX-pas gereed is kunt u deze op woensdagen ophalen bij ons kantoor aan de Giessenweg 3 te Rotterdam.

SKRT biedt u proeftoetsen!

Bent u een chauffeur en moet u binnenkort de toets voor chauffeurs afleggen?
RECONSTRUCTIE MOORD TAXICHAUFFEUR
Geplaatst op 8 augustus 2017

RECONSTRUCTIE MOORD TAXICHAUFFEUR.


Een videoreconstructie moet helpen duidelijk maken hoe de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magodamev precies om het leven is gebracht. Vast staat wel dat Magodamev afgelopen mei met messteken om het leven is gebracht, maar voor het overige zijn er nog veel vragen onbeantwoord.


 


Dat de reconstructie er komt, bleek tijdens de pro-formazitting in de rechtbank van Maastricht. Dat meldt De Limburger op zijn website. Bij dezelfde gelegenheid werd ook duidelijk dat er nog veel uit te zoeken is in deze zaak. Als een enorme verrassing komt dat niet. Er zijn feiten geconstateerd die hoogstwaarschijnlijk met elkaar samenhangen, maar mede omdat alles op verschillende locaties is gebeurd, kost het veel tijd en moeite om lijnen tussen die gebeurtenissen te trekken.