Nieuws

Bekijk onze nieuwsberichten.

RECONSTRUCTIE MOORD TAXICHAUFFEUR

Geplaatst op 8 augustus 2017

RECONSTRUCTIE MOORD TAXICHAUFFEUR.


Een videoreconstructie moet helpen duidelijk maken hoe de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magodamev precies om het leven is gebracht. Vast staat wel dat Magodamev afgelopen mei met messteken om het leven is gebracht, maar voor het overige zijn er nog veel vragen onbeantwoord.


 


Dat de reconstructie er komt, bleek tijdens de pro-formazitting in de rechtbank van Maastricht. Dat meldt De Limburger op zijn website. Bij dezelfde gelegenheid werd ook duidelijk dat er nog veel uit te zoeken is in deze zaak. Als een enorme verrassing komt dat niet. Er zijn feiten geconstateerd die hoogstwaarschijnlijk met elkaar samenhangen, maar mede omdat alles op verschillende locaties is gebeurd, kost het veel tijd en moeite om lijnen tussen die gebeurtenissen te trekken.

Lees verder

de naam van rotterdamse taxichauffeur in onterecht

Geplaatst op 7 januari 2017

In de wagen bij Brave Hendrik


TAXI-TESTIn Rotterdam wordt geklaagd over taxi's.  Chauffeurs zouden passagiers weigeren, ze er voortijdig uitzetten of absurde tarieven hanteren. Tijd voor een taxi-test. Het AD Rotterdams Dagblad klopte op het portiersraampje en stapte in.


Nadia Berkelder, Mark Hoogstad, Marjolein Kooyman en Jitske-Sophie Venema 07-01-2017450 euro. Dat duizelingwekkende bedrag moest een zakenrelatie van beleggingsbank Robeco onlangs aftikken toen hij zich door een taxi van Schiphol naar het kantoor aan het Weena in Rotterdam liet rijden. Ruim drie keer het normale tarief. 

Of neem de moeder en dochter uit Amstelveen, die vorige maand na het concert van de Toppers niet wegkwamen bij Ahoy. Vijftien taxichauffeurs haalden hun neus op voor een ritje naar hun hotel, 2 kilometer verderop. 
Zijn dit incidenten of is het écht zo erg gesteld met taxi's in de Maasstad? Het AD Rotterdams Dagblad nam de proef op de som.

Lees verder

kerstvakantie

Geplaatst op 18 december 2016

Wegens kerst en nieuwjaar is het SKRT kantoor gesloten tot 9 januari 2017.


Wij zijn alle dagen wel bereiikbaar via info@skrt.nl. 


FIJNE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND EN SCHADEVRIJ 2017. 

Lees verder

Controle BCT

Geplaatst op 6 oktober 2016

VVD: pas handhaven als BCT goed werkt


Gepubliceerd op 05-10-2016 om 12:11

ilt, inspectie leefomgeving en transport, inspecteur, controle, handhaving


De problemen rond de BCT zouden nog altijd niet zijn opgelost, en dus zou de handhaving door ILT pas moeten plaatsvinden als de BCT in alle opzichten goed functioneert. Ook moet er een commissie komen waarin de problematiek rond de boordcomputer taxi regelmatig wordt besproken. Dat vindt  VVD-Kamerlid Betty de Boer, zo blijkt uit vragen die zij stelde aan staatssecretaris Sharon Dijksma.


Lees verder

controle BCT door Ilent

Geplaatst op 6 oktober 2016

Zo gaat een BCT-controle door ILT in zijn werk


Gepubliceerd op 06-10-2016 om 10:48

inspectie, ILT, auto


Er wordt veel gesproken over controles op aanwezigheid en juist gebruik van de boordcomputer taxi, maar er blijken toch nog veel vragen over dit onderwerp te zijn in de branche. Bezoekers aan Taxi Expo 2016 komen alles te weten over hoe zo’n BCT-controle door ILT in zijn werk gaat, en zij kunnen ook al hun vragen over dit onderwerp aan de inspectiedienst stellen.


Lees verder
Bent u een chauffeur en moet u binnenkort de toets voor chauffeurs afleggen?